Hieronder vind je al het beschikbare promotiemateriaal voor e-boeken: promotievideo, affiches, banners, vierkante visuals, een postkaartje en animaties. Wissel zeker af met aantrekkelijk fotomateriaal.

Foto’s en video’s werken vaak beter dan statisch grafisch beeldmateriaal, zeker op de sociale media. Hoe meer de persoon op de foto aansluit bij de doelgroep, hoe beter je doelgroep zich kan identificeren. Schakel een fotograaf in voor eigen foto’s of gebruik foto’s uit de map met gedeeld beeldmateriaal van Cultuurconnect. Zet op een foto telkens het logo van de bib en het beeldmerk van e-boeken. 

Zomercampagne 2022

In de zomer van 2022 zullen affiches uithangen in verschillende, strategisch gekozen treinstations om de e-boekendienst van de bibliotheek te promoten. Om de campagne extra kracht bij te zetten, kan ook jouw bibliotheek deze zomer mee campagne voeren.

TIP! Ondertussen zitten er meer dan 200 Engels- en Nederlandstalige reisgidsen in de e-boekencollectie. En die kunnen van pas komen tijdens de zomermaanden! Communiceer dit aanbod tijdig, en zet geregeld een digitale reisgids in de kijker via je communicatiekanalen.

Download de zomerse affiche:

Stickers

Geef tijdens de blokperiode mini-plantjes mee aan de studenten die in de bib komen blokken. Kleef op de bloempot een sticker die via een QR-code doorverwijst naar het e-boekenaanbod. Deze stickers kan je ook nog verspreiden op de studeerplekken in de bib, op de campus en op plekken waar jongeren komen. Het Canva-sjabloon kan je zo downloaden of eventueel nog aanpassen via de gratis tool Canva. Je kan dit sticker-ontwerp uiteraard ook breder gebruiken dan enkel voor deze doelgroep.

Naar het Canva-sjabloon voor de e-boekenstickers

Promotievideo

Bekijk hieronder de promotievideo. Download deze video vanuit de map met gedeeld beeldmateriaal

Instructievideo’s

Deze video’s staan op de e-boekenpagina op je website. Wil je de instructievideo’s voor e-boeken op andere webpagina’s plaatsen via het embed-widget? Klik rechts onderaan op de rechthoek met het pijltje voor de embedcode, of copy/paste de embedcode hieronder:

1. Instructievideo: Aan de slag met e-boeken op je computer (desktop/laptop). Embedcode:

<script src="https://fast.wistia.com/embed/medias/un2c1ct3hm.jsonp" async></script><script src="https://fast.wistia.com/assets/external/E-v1.js" async></script><div class="wistia_responsive_padding" style="padding:56.25% 0 0 0;position:relative;"><div class="wistia_responsive_wrapper" style="height:100%;left:0;position:absolute;top:0;width:100%;"><div class="wistia_embed wistia_async_un2c1ct3hm videoFoam=true" style="height:100%;position:relative;width:100%"><div class="wistia_swatch" style="height:100%;left:0;opacity:0;overflow:hidden;position:absolute;top:0;transition:opacity 200ms;width:100%;"><img src="https://fast.wistia.com/embed/medias/un2c1ct3hm/swatch" style="filter:blur(5px);height:100%;object-fit:contain;width:100%;" alt="" aria-hidden="true" onload="this.parentNode.style.opacity=1;" /></div></div></div></div>

2. Instructievideo: Aan de slag met e-boeken op je e-reader (Apple). Embedcode:

<script src="https://fast.wistia.com/embed/medias/op0amqr876.jsonp" async></script><script src="https://fast.wistia.com/assets/external/E-v1.js" async></script><div class="wistia_responsive_padding" style="padding:56.25% 0 0 0;position:relative;"><div class="wistia_responsive_wrapper" style="height:100%;left:0;position:absolute;top:0;width:100%;"><div class="wistia_embed wistia_async_op0amqr876 videoFoam=true" style="height:100%;position:relative;width:100%"><div class="wistia_swatch" style="height:100%;left:0;opacity:0;overflow:hidden;position:absolute;top:0;transition:opacity 200ms;width:100%;"><img src="https://fast.wistia.com/embed/medias/op0amqr876/swatch" style="filter:blur(5px);height:100%;object-fit:contain;width:100%;" alt="" aria-hidden="true" onload="this.parentNode.style.opacity=1;" /></div></div></div></div>

3. Instructievideo: Aan de slag met e-boeken op je e-reader (Windows). Embedcode:

<script src="https://fast.wistia.com/embed/medias/hzg75x41dq.jsonp" async></script><script src="https://fast.wistia.com/assets/external/E-v1.js" async></script><div class="wistia_responsive_padding" style="padding:56.25% 0 0 0;position:relative;"><div class="wistia_responsive_wrapper" style="height:100%;left:0;position:absolute;top:0;width:100%;"><div class="wistia_embed wistia_async_hzg75x41dq videoFoam=true" style="height:100%;position:relative;width:100%"><div class="wistia_swatch" style="height:100%;left:0;opacity:0;overflow:hidden;position:absolute;top:0;transition:opacity 200ms;width:100%;"><img src="https://fast.wistia.com/embed/medias/hzg75x41dq/swatch" style="filter:blur(5px);height:100%;object-fit:contain;width:100%;" alt="" aria-hidden="true" onload="this.parentNode.style.opacity=1;" /></div></div></div></div>

4. Instructievideo: Aan de slag met e-boeken op je smartphone/tablet. Embedcode:

<script src="https://fast.wistia.com/embed/medias/9kmo1l29to.jsonp" async></script><script src="https://fast.wistia.com/assets/external/E-v1.js" async></script><div class="wistia_responsive_padding" style="padding:56.25% 0 0 0;position:relative;"><div class="wistia_responsive_wrapper" style="height:100%;left:0;position:absolute;top:0;width:100%;"><div class="wistia_embed wistia_async_9kmo1l29to videoFoam=true" style="height:100%;position:relative;width:100%"><div class="wistia_swatch" style="height:100%;left:0;opacity:0;overflow:hidden;position:absolute;top:0;transition:opacity 200ms;width:100%;"><img src="https://fast.wistia.com/embed/medias/9kmo1l29to/swatch" style="filter:blur(5px);height:100%;object-fit:contain;width:100%;" alt="" aria-hidden="true" onload="this.parentNode.style.opacity=1;" /></div></div></div></div>

Affiches in jpg

Webbanners voor bv. website, nieuwsbrieven (1250 × 521)

Banners voor de ruimte met de call to action-button op je startpagina (1170×336)

Vierkante beelden (500×500)

Beelden in hoge resolutie voor print, bv. het gemeentelijke/stedelijke infomagazine of een brochure van de bib

Postkaart met kort stappenplan: snel en eenvoudig afdrukken bij online drukkerij (bv. Drukland) of door een drukker

Animaties voor de sociale media

Animaties voor de schermen in je bib

Bladwijzers voor de (online) drukkerij

Stappenplan (A5)

Leer je publiek werken met e-boeken met een kort en duidelijk stappenplan. Bewerk het sjabloon voor het stappenplan eenvoudig via de gratis tool Canva. Voeg je eigen logo en url toe. Downloaden, afdrukken en klaar!
Meer over het stappenplan 

Beeldmerk e-boeken