Overzicht promotiemateriaal

Hieronder vind je al het beschikbare promotiemateriaal voor e-boeken: promotievideo, affiches, banners, vierkante visuals, een postkaartje en animaties. Wissel zeker af met aantrekkelijk fotomateriaal.

Foto’s en video’s werken vaak beter dan statisch grafisch beeldmateriaal, zeker op de sociale media. Hoe meer de persoon op de foto aansluit bij de doelgroep, hoe beter je doelgroep zich kan identificeren. Schakel een fotograaf in voor eigen foto’s of gebruik foto’s uit de map met gedeeld beeldmateriaal van Cultuurconnect. Zet op een foto telkens het logo van de bib en het beeldmerk van e-boeken. 

Promotiemateriaal

Young Adults campagne – affiches in pdf

Of bewerk het sjabloon via Canva.

Young Adults campagne – Instagram / Facebook Story (bewerken in Canva)

Young Adults campagne – Instagram / Facebook Post (bewerken in Canva)

Affiches in png

Of bewerk het sjabloon via Canva.

Of bewerk het sjabloon via Canva.

Webbanners voor bv. website, nieuwsbrieven (1200×630)

Of bewerk het sjabloon via Canva.

Of bewerk het sjabloon via Canva.

Banners voor op je startpagina (1170×336)

Of bewerk het sjabloon via Canva.

Of bewerk het sjabloon via Canva.

Banners met ruimte voor de call to action-button op je startpagina (1170×336)

Of bewerk het sjabloon via Canva.

Of bewerk het sjabloon via Canva.

Vierkante beelden (500×500)

Of bewerk het sjabloon via Canva.

Of bewerk het sjabloon via Canva.

Zomer- en wintercampagne

In de zomer (juli) en winter (november) van 2023 zullen affiches uithangen in verschillende, strategisch gekozen treinstations om de e-boekendienst van de bibliotheek te promoten. Om de campagne extra kracht bij te zetten, kan ook jouw bibliotheek deze zomer mee campagne voeren.

Bewerk het Canva-sjabloon van de winterse affiche of download ze als pdf:

Bewerk het Canva-sjabloon van de zomerse affiche of download ze als pdf:

Stickers

Geef tijdens de blokperiode mini-plantjes mee aan de studenten die in de bib komen blokken. Kleef op de bloempot een sticker die via een QR-code doorverwijst naar het e-boekenaanbod. Deze stickers kan je ook nog verspreiden op de studeerplekken in de bib, op de campus en op plekken waar jongeren komen. Het Canva-sjabloon kan je zo downloaden of eventueel nog aanpassen via de gratis tool Canva. Je kan dit sticker-ontwerp uiteraard ook breder gebruiken dan enkel voor deze doelgroep.

Naar het Canva-sjabloon voor de e-boekenstickers

Promotievideo

Bekijk hieronder de promotievideo. Download deze video vanuit de map met gedeeld beeldmateriaal

Instructievideo’s

De video’s staan op de e-boekenpagina op je website. Wil je de instructievideo’s voor e-boeken op andere webpagina’s plaatsen via het embed-widget? Klik rechts onderaan op de rechthoek met het pijltje voor de embedcode, of copy/paste de embedcode hieronder:

1. Instructievideo: Aan de slag met e-boeken op je computer (desktop/laptop). Embedcode:

<div class="wistia_responsive_padding" style="padding:56.25% 0 0 0;position:relative;"><div class="wistia_responsive_wrapper" style="height:100%;left:0;position:absolute;top:0;width:100%;"><iframe src="https://fast.wistia.net/embed/iframe/kuneo5xy5p?seo=true&videoFoam=true" title="Instructievideo: Aan de slag met e-boeken op je computer (desktop/laptop)" allow="autoplay; fullscreen" allowtransparency="true" frameborder="0" scrolling="no" class="wistia_embed" name="wistia_embed" msallowfullscreen width="100%" height="100%"></iframe></div></div>
<script src="https://fast.wistia.net/assets/external/E-v1.js" async></script>

2. Instructievideo: Aan de slag met e-boeken op je e-reader (Apple). Embedcode:

<div class="wistia_responsive_padding" style="padding:56.25% 0 0 0;position:relative;"><div class="wistia_responsive_wrapper" style="height:100%;left:0;position:absolute;top:0;width:100%;"><iframe src="https://fast.wistia.net/embed/iframe/5yx7ro466w?seo=true&videoFoam=true" title="Instructievideo: Aan de slag met e-boeken op je e-reader (Apple)" allow="autoplay; fullscreen" allowtransparency="true" frameborder="0" scrolling="no" class="wistia_embed" name="wistia_embed" msallowfullscreen width="100%" height="100%"></iframe></div></div>
<script src="https://fast.wistia.net/assets/external/E-v1.js" async></script>

3. Instructievideo: Aan de slag met e-boeken op je e-reader (Windows). Embedcode:

<div class="wistia_responsive_padding" style="padding:56.25% 0 0 0;position:relative;"><div class="wistia_responsive_wrapper" style="height:100%;left:0;position:absolute;top:0;width:100%;"><iframe src="https://fast.wistia.net/embed/iframe/edh2w064j8?seo=true&videoFoam=true" title="Instructievideo: Aan de slag met e-boeken op je e-reader (Windows)" allow="autoplay; fullscreen" allowtransparency="true" frameborder="0" scrolling="no" class="wistia_embed" name="wistia_embed" msallowfullscreen width="100%" height="100%"></iframe></div></div>
<script src="https://fast.wistia.net/assets/external/E-v1.js" async></script>

4. Instructievideo: Aan de slag met e-boeken op je smartphone/tablet. Embedcode:

<div class="wistia_responsive_padding" style="padding:56.25% 0 0 0;position:relative;"><div class="wistia_responsive_wrapper" style="height:100%;left:0;position:absolute;top:0;width:100%;"><iframe src="https://fast.wistia.net/embed/iframe/yp2gaxwyqh?seo=true&videoFoam=true" title="Instructievideo: Aan de slag met e-boeken op je smartphone/tablet" allow="autoplay; fullscreen" allowtransparency="true" frameborder="0" scrolling="no" class="wistia_embed" name="wistia_embed" msallowfullscreen width="100%" height="100%"></iframe></div></div>
<script src="https://fast.wistia.net/assets/external/E-v1.js" async></script>

Stappenplan (A5)

Leer je publiek werken met e-boeken met een kort en duidelijk stappenplan. Bewerk het sjabloon voor het stappenplan eenvoudig via de gratis tool Canva. Voeg je eigen logo en url toe. Downloaden, afdrukken en klaar!
Meer over het stappenplan