Mailen naar leerkrachten

Stuur een mail naar leerkrachten/scholen in de buurt om hen te informeren over de voordelen van Gopress. Gebruik de video met een praktijkvoorbeeld van Gopress in de klas: https://www.youtube.com/watch?v=lnnUieb1LXA&feature=emb_logo in je mails, nieuwsbrief, website en/of op je sociale media.

Voorbeeldtekst:

Beste leerkracht,

Wist je dat je via de bib gratis toegang hebt tot tal van Vlaamse, Nederlandse en Waalse kranten en tijdschriften in Gopress? 

  • Raadpleeg alle meest recente artikels binnen de muren van de school.
  • Raadpleeg van thuis uit alle artikels uit oudere kranten (van 2 dagen geleden en ouder).

Handig voor jou voor lesvoorbereidingen én handig voor je leerlingen voor opdrachten rond actualiteit. Je kan Gopress ook integreren in de online leeromgeving van de school.

Verder heeft de bib voor jou een lesmap met een lesvoorbereiding om te werken met Gopress. Zo maken we samen aan mediawijze en kritische jonge geesten in jouw klas.

Neem gerust contact op met ons, dan bekijken we samen wat we kunnen doen: (jouw contactgegevens).

Deze leerkrachten vertellen over hun ervaring met Gopress in de klas: https://www.youtube.com/watch?v=lnnUieb1LXA&feature=emb_logo

Tot binnenkort!

Wil je overtuigde leerkrachten kort op weg zetten? Geef hen dan volgende 5 tips om met Gopress aan de slag te gaan op school:

1. Geef een korte instructie over hoe Gopress werkt of toon een oefening op een groot scherm.

2. Welke doelstelling wil je bereiken? Is het belangrijk dat leerlingen artikels terugvinden in een bepaalde context (met afbeeldingen en infographics erbij), laat ze dan bladeren door de actuele kranten. Is vooral de inhoud belangrijk, laat ze dan zoeken via de zoekfunctie.

3. Werk je via de zoekfunctie? Help de leerlingen dan om te verfijnen: in welke bronnen zoeken ze best, hoe ver gaan ze best terug in de tijd?

4. Gebruik Gopress in meerdere lessen. Zo raken leerlingen vertrouwd met het medium en leren ze om de thema’s uit de les te verbinden met de actualiteit.

5. Gebruik Gopress Archief en Kiosk ook voor je lesvoorbereidingen. Via de Kiosk kan je op een eenvoudige manier artikels met hun originele opmaak knippen en plakken.

Terug naar de overzichtspagina van Gopress op het leerplatform