Aanmelden op het platform via de bib-website

Maak Cinébib zichtbaar op je website

Informeer de bezoekers van je website over Cinébib. Bij lancering doe je dit best met zichtbare informatie op de hoofdpagina. Dit kan via een nieuwsbericht dat doorlinkt naar je detailpagina of een aanklikbare banner.

Heb je in de menubalk een rubriek digitale collecties? Voeg daar Cinébib aan toe. Zo vinden de bezoekers van de site snel de detailpagina.

Voeg de detailpagina toe

Op de overkoepelende projectpagina Cinébib op bibliotheek.be staan alle betrokken bibliotheken vermeld. Onder de naam van de locatie zit een link naar de lokale landingspagina.

In de contentbibliotheek vind je de lokale Cinebibpagina die je kan toevoegen aan je website. Het is een template met alle platformen in het aanbod. Je moet deze dus eerst bijwerken. Dit doe je door de platformen te verwijderen die je niet aanbiedt . Er is telkens een directe link naar het platform en een onderdeel ‘Hoe werkt het’. Daar staat het stappenplan en algemene technische informatie. Deze info staat op een aparte pagina. Bij veranderingen in de procedure kunnen we dat snel aanpassen op de template. Haal je deze pagina op uit de contentbibliotheek, dan heeft dit geen impact op de bovenliggende landingspagina.

Stappenplannen per platform

Cinébib is een streamingdienst die reeds bestaande platformen bundelt. Elk platform heeft dus een eigen stijl, logica en technische specificaties. Hieronder vind je de inlogprocedure per streamingplatform.