Plenaire deel: stuurgroep en Cultuurconnect

Wat moet je weten over de nieuwigheden bij de diensten en hoe ver staan de projecten van de innovatieagenda? De stuurgroep Digitale Bibliotheek gaf tijdens Connect & co. samen met Cultuurconnect een uitgebreide update zodat de sector volledig mee is.

Ondersteunend materiaal

Vragen uit het publiek

Er komt duidelijk heel veel op ons af – hoe blijft het behapbaar voor de bibliotheken? Hoe pakken andere bibliotheken dit aan?

antwoord stuurgroep: ook in grote bibliotheken is dit niet eenvoudig; wij proberen wat te verdelen wie wat opvolgt. Misschien kan je binnen een regioverband dit ook proberen doen? En Kiezen voor wat je wel en niet afneemt

Wat wordt er bedoeld met een “universele backend voor klantbeheer in de digitale bibliotheek”? Met Wise hebben we toch al een eengemaakt klantbestand?

antwoord Johan: Dat klopt, maar Wise is niet de enige bron waar klantgegevens inzitten. Er is ook Mijn Bibliotheek en er zijn bronnen voor het gebruik van de digitale collecties. In Bib Analytics is er met de recentste toevoeging van het dashboard met digitale collecties al een eerste resultaat van wat je kan doen als je die data bijeen brengt, en ook het pilootproject geautomatiseerde marketing doet dit, maar technisch is dit niet eenvoudig. Een plek waar alle klantgegevens samenkomen zorgt voor eenvoudiger beheer van de data, efficiëntiewinst voor de bibmedewerkers en transparantie voor de eindgebruikers.