Maak kennis met cloudLibrary vanaf 2/9

Ingetekend op de e-boekendienst? Dan kan je als bibliotheek vanaf 2 september kennis maken met het e-boekenplatform cloudLibrary. Deel de app en de webpagina wel nog niet met je publiek tot de lancering!

Kennis maken doe je zo:

  1. Meld je aan in cloudLibrary op de app of op het web met jouw eigen Mijn Bibliotheek-profiel (gekoppeld aan jouw bib). Het systeem zal vanaf 2 september al operationeel zijn voor de ingetekende bibliotheken. Communiceer geen links met je publiek tot de eigenlijke lancering. 
  2. Gebruik een van de handleidingen op het leerplatform om je weg te vinden in cloudLibrary op verschillende toestellen: via iPad, iPhone, tablet, Android-smartphone, e-reader, website.
  3. Gebruik de (veelal Engelstalige) e-boeken op het boekenplankje ‘Testboeken’ om te vermijden dat we al snel veel licenties kwijt zijn door te testen. Dit plankje verdwijnt na de lancering.

Je zal zien dat er nog geen (of weinig) Nederlandstalige titels aangekocht werden. De meerderheid van de titels zal in de eerste twee weken van september opgeladen worden.

Is er iets niet duidelijk? Of zijn er geen testboeken meer beschikbaar? Contacteer onze servicedesk.

Wil je verder lezen over e-boeken op het leerplatform?