Release 22 maart 2021

Algemeen

  • Vervanging van BIOS door Wise voor contactgegevens bib. De gegevens in de footer en bij de beschikbaarheid komen nu uit Wise, ook voor bibs die nog niet zijn aangesloten op het EBS. Wijzigingsverzoeken i.v.m. deze gegevens kunnen doorgegeven worden aan de Cultuurconnect servicedesk.
  • Laatste toegankelijkheidsissues opgelost zoals de resterende kleurentemplates aanpassen zodat deze aan de toegankelijkheidsnormen voldoen.

Krantenarchief

Het GoPress krantenarchief kreeg een grote update. De detailpagina’s van een artikel worden nu in de site zelf weergegeven in een fraaie layout met afbeeldingen (indien beschikbaar) en de mogelijkheid om de originele krantenpagina te bekijken . Je springt dus niet langer naar een aparte website. De layout is ook helemaal voorzien op mobiel gebruik zodat het lezen op een smartphone ook een fijne ervaring wordt.

Catalogus

  • Filters toegevoegd voor inlezer en uitvoerder, ook beschikbaar bij geavanceerd zoeken (verbetering voor Luisterpunt)
  • Franstalige extra onderwerpen toegevoegd (enkel voor bibs in faciliteitengemeenten)

Mijn Lijsten

Wanneer je 10 of meer lijsten hebt kun je bij het toevoegen van een item aan een lijst nu ook zoeken in je bestaande lijsten zodat je niet meer de hele lijst moet doorscrollen.

Formulieren

We zagen recent een toename aan spam bij de webformulieren. Er werd een captcha-element toegevoegd aan de formulierenmodule dat je kunt toevoegen aan formulieren wanneer je merkt dat ze gespamd worden.

Bugfixes

  • tekst ‘zet op admin lijst’ knop hersteld
  • layout-issue bij publiek gedeelde gebruikerslijsten opgelost
  • De synchronisering van de standaardset media- en faq-categorieën van de inhoudsbibliotheek met de andere bibliotheekwebsites bleek niet optimaal te verlopen. Deze routine is nu aangepast en de lokale categorieën zijn terug verwijderd.

Hou me op de hoogte van updates op deze pagina.