Release dinsdag 28 mei 2024

Catalogus – Filmstreaming

Na het Sooner-aanbod zijn nu ook de films van Avila en Dalton opgenomen in de catalogus. Alle films krijgen daarnaast ook een eigen detailpagina vanwaar dan doorgeklikt kan worden naar de filmstreamingdiensten. Dit aanbod is momenteel enkel zichtbaar bij de bibliotheken die deelnamen aan de piloot van Cinébib.

Catalogus performantie

Op 23 maart gebeurden er aanpassingen aan hoe de sites catalogus api-data cachen. Relatief onveranderlijke data zoals de suggesties onderaan catalogus detailpagina’s wordt nu veel langer gecached. Dit verlaagt de load op de catalogus-api. We zien in de cijfers en in de praktijk ook dat de performantie hierdoor verbeterd is en zagen geen onderbrekingen meer op piekmomenten. Ook de coverafbeeldingen kregen een aangepaste cache-header. Dat houdt in dat deze langer gecached blijven in de browseropslag van een gebruiker.

In de release zitten daarnaast nog extra maatregelen die naast een impact op de performantie ook voor betere SEO scores (ranking in Google zoeken) zouden moeten zorgen zoals het comprimeren van afbeeldingen en javascript.

Bugfixes en varia

  • layout / css fixes: sommige pagina-onderdelen verschenen niet langer helemaal correct (aanwinsten-widget, doormat, mobiel menu) waardoor ze uitgerokken of deels onleesbaar waren. Dit probleem werd opgelost.
  • Op sommige regiocatalogi verscheen een onnodige dubbele beschikbaarheidsstatus.

Hou me op de hoogte van updates op deze pagina.