Inleiding Bibster Story: Basisinfo over het spel

Bibster Story is een spel dat gespeeld wordt in de bibliotheek. Story wordt gespeeld in teams van 2 à 3 deelnemers. Elk groepje speelt met een tablet of vaste computer, maar het spel kan zich afspelen in de hele bibliotheek.

Elk team kruipt in de huid van een blogger. De teams  krijgen tips voor interessante artikels van hun grote zus Sofie, die een succesvol blogster is. Voor dat een  artikel op hun blog verschijnt, moeten de spelers eerst het nodige opzoekwerk doen in het gebouw,  in de catalogus, online … Pas wanneer ze 3 opdrachten goed beantwoorden, verschijnt het artikel op hun blog. Hoe preciezer en hoe sneller de spelers hier in slagen, hoe meer volgers ze halen. Welk team behaalt de meeste volgers? 

Doelgroep 

10 – 14 jarigen 

standaardspel: 3de graad lager onderwijs 

Aantal spelers 

8 tot 30 leerlingen 

Begeleiding 

Minimum 1 begeleider 

Accommodatie 

• de jeugdafdeling van de bibliotheek 

• de internet- en cataloguscomputers 

• een ruimte waar de beginuitleg gegeven kan worden.  Hier is best een beamer en computer aanwezig. 

Duur van het spel 

Het standaardspel is ingesteld op 60 minuten, tel daarbij  nog 10 tot 15 minuten uitleg. 

De tijd van het spel kan je als begeleider zelf instellen.  Als je de spelduur aanpast, voorzie dan zeker voldoende  opdrachten: Voor elke 5 minuten extra speeltijd maak je  best 1 extra thema aan met 3 vragen.  

Toestel

Tablet of internetpc

Het spelverloop van een Story spel uitleggen aan een klasgroep

Je kan de 2 bijgevoegde documenten gebruiken om bij aanvang van een Story spel het spelverloop uit te leggen aan een klasgroep.
Het document PPT.pdf gebruik je om te presenteren en het document PPTuitleg.pdf overloopt wat je bij elk scherm aan informatie mee kan geven.