Communicatie naar je publiek

Om over te schakelen naar het bibliotheeksysteem Wise doen we een export van het oude systeem in drie delen. Jouw bib moet daarvoor een tijdje de deuren sluiten, vanaf het tweede deel van de export tot het moment dat je bib live gaat en het nieuwe systeem echt in werking treedt. In de voorgaande migratiegolven was dit een sluiting van één week tot zelfs twee weken, afhankelijk het aantal bibliotheken en de planning van de liveweek.

Verwittig je publiek via de website, nieuwsbrief, sociale media, lokale pers en in de bib dat je overschakelt naar nieuwe software. Meld dat je even sluit om hen daarna nóg beter van dienst te zijn. Vergeet zeker niet te zeggen dat inlevertermijnen die tijdens de sluitingsweek vallen verlengd worden, zodat leners geen boetes aangerekend krijgen.

Hieronder vind je communicatiemateriaal dat je kan gebruiken vóór, tijdens en na de sluiting en het live gaan met Wise. Je hebt telkens 2 varianten om uit te kiezen. Je kan zelf de datum van heropening op de affiches plaatsen en eventueel nog extra info. 

Verder ter inspiratie: lees in dit artikel hoe de Oost-Vlaamse bibliotheken hun leners terug verwelkomden.