Bibsterspelen voor de Jeugdboekenmaand

Het wordt intussen een vaste waarde, het jaarlijkse Jeugdboekenmaandspel in Bibster, een samenwerking van Cultuurconnect en Iedereen Leest. Omdat het in 2021 niet overal mogelijk was om klassen te ontvangen in de bibliotheek, waren er dit jaar twee varianten: het ‘gewone’ Jeugdboekenmaand-spel gespeeld met speciaal daarvoor gekozen titels, en een corona-editie, voor klassen die niet beschikken over de nodige boeken. Het spel is geschikt voor 8- tot 12-jarigen.

1. Jeugdboekenmaandspel gelinkt aan specifieke titels
Er is een Bibster Quest en een Bibster Story beschikbaar die leerkrachten in de klas kunnen spelen met boeken uit de bib. Zorg daarbij dat de boeken uit het spel aanwezig zijn in de klas, bijvoorbeeld door te werken met boekenpakketten. (tag: ‘Jeugdboekenmaand 2021’)

2. Jeugdboekenmaandspel: corona-editie
Kan jouw bib geen boekenpakketten bezorgen aan de scholen om het Jeugdboekenmaand-spel te spelen in de klas? Vanaf 1 februari vind je ook een speciale corona-editie bij het Jeugdboekenmaand-spel: een Bibster Quest met tien vragen.

In vijf filmpjes geven de bekende Jeugdboekenmaand-ambassadeurs een opdracht aan de spelers. De andere vijf vragen gaan over boeken en Jeugdboekenmaand, maar zijn niet gelinkt aan specifieke titels. (tags: ‘Jeugdboekenmaand 2021’ en ‘corona-editie 2021’)

Spel gekozen? 1… 2… 3… start!

  • Meld je aan op Bibster en zet voor elke klas een configuratie op.
  • Geef leerkrachten de juiste url (http://app.bibster.be), de spelcode, de startcode en de begeleiderscode.
  • Elke leerkracht bezorgt de url, de spel- en startcode aan de leerlingen. Bij 3 foute antwoorden geeft de leerkracht de begeleiderscode in, zodat leerlingen verder kunnen.

Per spel kan maximaal één klas spelen. Zitten er te veel spelers tegelijk in een spel, dan kan Bibster vastlopen of haperen. Voorzie dus één spelcode per klas en maak de spelcode niet publiek, maar deel ze enkel met de leerkracht. Alle info vind je op de site van Iedereen Leest.