Hallo
Om verwarring aan de balie te voorkomen, plakken wij op ieder IBL-boek op de cover de voorlopig barcode (met makkelijk verwijderbare folie). Op die manier valt het meteen op in de uitleen, wordt de barcode van de bib niet per ongeluk ingescand en raakt de lener de voorlopige barcode niet kwijt. Het helpt ook om bij het innemen de IBL-exemplaren er meteen vantussen te halen nu heel wat bibliotheken met dezelfde barcodes en etiketten werken.
We maken zelf het papiertje met de voorlopige barcode door het nummer uit Wise om te zetten naar lettertype Meme code 39 en een er een * voor en achter te zetten (anders scant het bij ons niet).
Hallo,
Welke makkelijk verwijderbare folie gebruiken jullie?
Wij lieten eerst een ticketje uit onze ticketprinter komen met de" voorlopige barcode. Dit plakten we dan op het boek.
Nadeel: de inkt op de ticketjes verdwijnt snel, waardoor de barcode onleesbaar is + er blijft dikwijls lijm achter van de folie of plakband.
Momenteel drukken we het ticket af op gewoon papier en stoppen we dit vooraan in het boek, om te voorkomen dat er lijmresten achterblijven op de exemplaren.
Als de IBL boeken worden ingeleverd trekken we de lijst met reservaties en halen we er de IBL barcode tussenuit.
Groetjes,
Romy
sorry voor het late antwoord
wij printen op gewoon papier en de folie (enkel over het papier, niet onder) is Filmolux Soft boekfolie.
Dat trucje met het lettertype om barcodes aan te maken met een code 39 lettertype, waarbij je er * voor en achter zet, ga ik zeker ook nog eens proberen! 🙂
Vroeger maakten we al onze code 39 barcodes zelf met een lettertype in een Word-sjabloon, maar sinds Wise heb ik enkel met deze code 128 online barcode generator nog scanbare barcodes kunnen printen, wanneer ik er enkele nodig had: https://barcode.tec-it.com/en/Code128?data=30003007352683
De Wise-barcodes die we aankopen zijn code 128. Deze scannen in theorie wat vlotter dan code 39.