Current Status
Not Enrolled
Price
Gratis (met registreren en inloggen)
Get Started

Duurzaam digitaal

Gebruik het rapport en de minigids met tips voor duurzaam werken

Elk jaar produceren het internet en diens ondersteunende systemen ongeveer 900 miljoen ton CO2 (bron Digital Cleanup Day). In de digitale wereld is er een enorme hoeveelheid onzichtbaar afval in de vorm van onnodige e-mails, bestanden, apps en duplicaten van foto’s en video’s.  Digitalisering zorgt voor kansen, maar levert dus ook een aanzienlijke bijdrage aan CO2-uitstoot en grondstoffenverbruik.

De laatste jaren zette de cultuursector hard in op digitaal werken. Zeker sinds de coronapandemie kreeg dit een boost. De ecologische en sociale impact van de digitalisering is echter voor veel cultuurhuizen nog onbekend. Daarom sloegen Pulse Transitienetwerk, Cultuurconnect en Sociaal Fonds Podiumkunsten de handen in elkaar voor het project ‘Duurzaam Digitaal’. In 2024 organiseerden we samen vier werksessies rond verschillende duurzaamheidsthema’s. In het rapport en de minigids delen we de informatie en inzichten uit die sessies.

De minigids en het rapport ‘Duurzaam digitaal’ zijn publicaties van Pulse Transitienetwerk, Cultuurconnect en Sociaal Fonds Podiumkunsten.

Module Content