Online inschrijven

De cijfers op deze pagina komen deels uit Mijn Bibliotheek en deels uit Wise:

  • de informatie over de transacties zelf (online inschrijven, online herinschrijven) komt uit Mijn Bibliotheek. Deze cijfers worden maandelijks geüpdatet.
  • de eigenschappen van de leners (postcode, geslacht, leeftijd) komen uit Wise, voor zover de lener gekoppeld kan worden aan de actor in Wise.

De cijfers uit Mijn Bibliotheek komen overeen met wat je kan terugvinden in de rapporteringsmodule in Mijn Bibliotheek administratie. Niet alle rapporten uit de rapporteringsmodule zijn overgezet naar Wise Analytics.

Totaal aantal online inschrijvingen” geeft het totaal voor de 3 subcategorieën die je in de grafiek naast het cijfer ziet, in het geselecteerde kalenderjaar. Je kan meerdere kalenderjaren selecteren door Ctrl in te houden en het jaar aan te klikken. De 3 subcategorieën zijn:

  • Online inschrijven – nieuw profiel: Een lener heeft zich als nieuw lid ingeschreven bij het aanmaken van een Mijn Bibliotheek-profiel.
  • Online inschrijven – bestaand profiel, nieuw lidmaatschap: Een lener is online lid geworden met het invullen van nieuwe gegevens (dus zonder te vertrekken van een bestaand lidmaatschap van een andere bibliotheek)
  • Online inschrijven – bestaand profiel, bestaand lidmaatschap: Een lener is online lid geworden op basis van een bestaand lidmaatschap (van een andere bibliotheek)

Totaal aantal online herinschrijvingen” geeft het totaal aantal leners dat in het geselecteerde kalenderjaar succesvol hun lidmaatschap online hebben verlengd.

Postcode, Geslacht en Leeftijd: deze grafieken geven het aantal leners weer dat in het geselecteerde kalenderjaar zowel is ingeschreven als heringeschreven. De grafieken zijn interactief: selecteer je in de bovenste grafiek bv. de balk “Online inschrijven – nieuw profiel”, dan geven de grafieken eronder enkel de gegevens van de leners met een nieuw profiel. Door “Ctrl” in te houden kan je meerdere balken selecteren.