Hoe maak ik een kastlijst?

Je maakt een kastlijst via het menu reserveringen > overzichten > kastlijst. 

De vestiging en de soort moet je niet aanpassen. (In het keuzemenu voor soort is er ook een E – IBL-aanvragen, maar deze ingang dient voor een type extern IBL dat in Vlaanderen niet in gebruik is)
De sortering kan je eventueel aanpassen naar ‘reserveringsdatum’ als je een overzicht wil zien van aanvragen die vb vandaag binnengekomen zijn. Om werken uit het rek te halen is de sortering op Kast = looproute normaal het meest geschikt. 

Bibliotheken met meerdere vestigingen kunnen best “alleen eigen vestiging” naar “JA” aanpassen: anders staan er ook aanvragen die in andere filialen staan op de lijst. 

Klikken op ‘maak rapport’ resulteert in een BIRT-rapport dat je via de browser kan openen. 

De reserveringen met soort ‘I’ zijn IBL-aanvragen. De reserveringen met soort B of N zijn reserveringen voor je eigen bibliotheek of regionetwerk. 

Afhankelijk van de werkprocessen in de bib, kan het aangewezen zijn zich bij een bepaalde ronde met de kastlijst te focussen op de I(IBL)-aanvragen als wel de B/N aanvragen. 
Merk op: de kastlijst is dynamisch. Je kan deze in de browser verversen. Wanneer dit mogelijk is, kan je de kastlijst best afwerken met een laptop of tablet, en regelmatig de lijst verversen.
Wanneer je de kastlijst afdrukt, is het aangewezen dit pas te doen op het moment dat je effectief de boeken uit de rekken gaat halen. In het volgende topic lees je verder waarom.