Laatste wijziging: 6 juli 2022

Hoe ziet de Wise opleiding eruit?

De Wise opleiding voorziet in een begeleidingstraject voor de interne trainers van elke bib.

De kern van de Wise opleiding wordt gevormd door de basis webinars. Deze zijn onderverdeeld in 4 grote thema’s: klantenadministratie, baliehandelingen, catalografie en exemplaren en overige aspecten. Deze webinars worden voorafgegaan door enkele inleidende onderwerpen, zoals inloggen in Wise.

  1. Bekijk de inleidende webinars en de webinars van thema 1 – klantenadministratie.
  2. Wil je meer informatie over deze onderwerpen, lees dan de overeenkomstige info op het leerplatform, onder de noemer Wise basics.
  3. Test eventueel bepaalde handelingen uit op de testserver. Bibliotheken die nog niet live zijn met Wise kunnen testen op testserver 3 of testserver 5. Op welke testserver jouw bibliotheek aan de slag kan kan je terugvinden in de website voor jouw migratiegolf. Is jouw bibliotheek al wel live gegaan, maar ben je nieuw en wil je het opleidingstraject nog doornemen, dan kan je testen op testserver 1.
  4. Tijdens het opleidingstraject zijn er verschillende vraag- en antwoordsessies ingepland. Als interne trainer schrijf je je in voor deze sessies en geef je op voorhand je vragen door via een vragenformulier. De sessie wordt ook opgenomen, zodat jij of andere collega’s die kunnen herbekijken.

Nu ben je klaar voor het volgende thema. Herhaal bovenstaande stappen voor de overige drie thema’s van het basistraject.

Enkele gevorderde aspecten van Wise maken geen deel uit van het standaard opleidingstraject. Heb je echter alle basis info doorgenomen, en wil je meer weten, neem dan een kijkje op de pagina met de gevorderde webinars, of bij de gevorderde info op het leerplatform. Rond deze thema’s worden doorheen het jaar extra vraag- en antwoordsessies georganiseerd.