Laatste wijziging: 6 juli 2022

Welkom! Hier leer je hoe de Wise opleiding eruit ziet. Geen enkel systeem is moeilijk te begrijpen, als het maar op een heldere manier wordt toegelicht.

In deze rubriek van het leerplatform vind je de volgende lessen:

  • Hoe ziet de Wise opleiding eruit? De volledige opleiding bestaat uit verschillende delen. We starten met de klantenadministratie. Vervolgens gaan we dieper in op basishandelingen aan de balie zoals uitlenen, innemen, verlengen en reserveren. Een volgend deel focust op catalografie in Wise en het koppelen en aanpassen van exemplaren. Tenslotte zijn er nog heel wat verdiepende onderwerpen, zoals tijdschriftbeheer, besteladministratie, IBL, …
  • De Wise opleiding kadert in een volledig Wise opleidingstraject. In dit topic leer je meer over welke leermomenten voor jou gepland worden.
  • Hoe organiseer je de kennisdeling in jouw bibliotheek? We lichten toe wat jou te doen staat als interne trainer voor collega’s. En we helpen je met twee mogelijke scenario’s op weg om de kennisdeling in je bib op een leuke, efficiënte en interactieve manier aan te pakken.
  • Train the trainer manual: Speciaal voor interne trainers. Tijdens Golf 1 moesten de Cultuurconnect trainers zich in no time voorbereiden om de eerste keer les te geven met Wise. We schreven voor onszelf een handleiding met checklists van wat allemaal aan bod komt in de cursus. We lijstten op wat we zeker niet mogen vergeten bij het geven van oefeningen tijdens de opleiding. We stellen de train the trainer manual ter beschikking aan de interne trainers in de bibs. Het is geen Wise cursus, maar het kan je wel helpen in de voorbereiding van de opleiding die je zal geven aan collega’s.
  • Tips voor trainers: Training geven aan je collega’s? Bij sommigen zit het in hun DNA, maar iedereen wil zich goed voorbereiden op een goede leersessie met collega’s. Keep calm, en met deze tips word jij een toptrainer.