Inzending laten aanpassen of annuleren

In het bevestigingsbericht of de bevestigingsmail kan je een link meegeven aan de inzender van waaruit de inzending aangepast of gewist kan worden. Hoe doe je dit?

Op het tabblad inzendingen vind je de rubriek ‘submission access token settings’. Vink daar de toegangsrechten aan die je de inzender wil geven op zijn/haar inzending via de link die je zal meegeven: enkel bekijken, aanpassen en/of verwijderen. (De waarschuwing ‘Submissions accessed using the (secure) token will by-pass all webform submission access rules.’ wijst er op dat je met deze instelling en link sowieso toegang zal verlenen, de eventuele instellingen op het tabblad ’toegang’ zullen hierdoor overruled worden.)

2) Optioneel: instellen bevestigingsscherm verwijderen inzending

Wanneer men op de link klikt om een inzending te verwijderen zal standaard onderstaande melding getoond worden.

Je kan deze melding laten overschrijven met een eigen tekst door gebruik te maken van de rubriek ‘Submission delete form’ onderaan het tabblad ‘inzendingen’.

1. Link toevoegen aan bevestigingsbericht

Ga naar tabblad ‘bevestiging’ en dan vervolgens naar de rubriek ‘bevestigingsinstellingen’. Zet de cursor in ‘bevestigingsbericht’ en klik vervolgens op ‘door beschikbare tokens bladeren’. Kies daar voor ‘webformulier inzendingen’ en klik vervolgens op de link naast de actie die je wil toestaan ‘Delete (token) URL’, ‘Update (token) URL’ of ‘View (token) URL’.

Op die manier komt de link in het bericht te staan. Uiteraard kan je ook gewoon kopiëren en plakken. Je kan nu tekst toevoegen en de link daarin integreren. Zo zit in het voorbeeld hieronder de token [webform_submission:tken-update-url] achter de tekststring ‘pas jouw inzending aan’.

2. Link toevoegen aan bevestigingsmail

Ga naar de emailhandler die je hebt ingesteld en vervolgens naar het invulvak voor de inhoud van het bericht (zie https://leerplatform.cultuurconnect.be/courses/formulieren/lessons/faq-formulieren/topic/hoe-kan-ik-de-inhoud-van-een-mail-instellen/ ). Plaats op dezelfde manier zoals hierboven beschreven de gewenste link in het bericht.