Formulier toepassen

Formulier aan een activiteit koppelen

Ga naar de bewerkweergave van de betreffende activiteit (voor meer info, zie Activiteiten beheren).

Ga onderaan naar Inschrijvingsformulier en typ enkele letters uit de naam van het formulier. Kies het juiste formulier uit de suggestielijst.

Klik op Instellingen voor inschrijvingsformulier en kies de gewenste status van het formulier.


Op het tabblad Algemeen vind je een rubriek ‘URL-pad-instellingen’. Elk formulier krijgt automatisch een URL. Ga met de muis over het vraagteken naast Webform URL alias om de standaardwaarde te zien. Wil je deze aanpassen, vul dan het veld.  Webform URL alias in zoals je kunt zien op onderstaande screenshot. Begin steeds met /formulier/ en vul aan met de URL die je wenst te gebruiken.

Noteer hetzij de standaard-URL, hetzij de zelfgekozen URL en gebruik deze als je naar het formulier wilt linken. Binnen Drupal heb je enkel het stuk /formulier/formuliernaam nodig bij het ingeven van een link. Wil je linken naar het formulier vanuit een mail of nieuwsbrief, gebruik dan de volledige URL, bv. ‘https://zonnedorp.bibliotheek.be/formulier/aankoopsuggestieformulier’.

Tip: wil je een inschrijvingsformulier koppelen aan een activiteit, dan moet je de URl niet kopiëren, maar dan kan je bij de activiteit in het juiste veld gewoon enkele letters uit de naam van het formulier typen, en het juiste formulier uit de lijst kiezen!


Inzendingen bekijken

Bij ‘webformulieren beheren’ kan je op de knop ‘inzendingen’ klikken naast het formulier van dewelke je de inzendingen wenst te bekijken.

Heb je het formulier open staan, dan kan je kiezen voor het tabblad ‘resultaten’.


Inzendingen downloaden

Open hiervoor de tab Downloaden.

Stel dezelfde opties in die op onderstaand screenshot zichtbaar zijn in het groene kader.

Bij Column options zijn de in het geel gemarkeerde velden nuttig zijn om op te nemen in je download, de overige velden kan je best allemaal uitvinken voor een overzichtelijke tabel.