Koppelen van de exemplaren 

Wanneer de doos met exemplaren aankomt in je bibliotheek, kan je deze gaan koppelen

Gebruik hiervoor in het menu ‘Exemplaren’ de optie ‘koppelen met bestelbestanden’.
! opgelet ! Wanneer je de ‘gewone’ menu-ingang ‘koppelen’ gebruikt, zal het systeem de bestaande bestelexemplaren niet gebruiken, en gewoon een nieuw exemplaar toevoegen. 

Kies de leverancier. Scan de ISBN-code. 

Klik één van de bestelde exemplaren aan. 

De gegevens worden nu ingevuld in het koppelscherm. 

Pas indien nodig kast, plaatskenmerk en budget nog aan. 

Merk op:

  • kast en plaatskenmerk worden voorspeld op basis van titelgegevens en de kastconversie. De voorspelling zal dus niet goed zijn wanneer de titel niet voldoende info bevat, en/of de kastconversie niet voldoende verfijnd is.
  • het budget wordt voorspeld op basis van titelgegevens en de budgetconversie. De voorspelling zal dus niet goed zijn wanneer de titel niet voldoende info bevat, en/of de kastconversie niet voldoende verfijnd is. 

In het veld ‘factuurnr’ staat het ordernr bij de leverancier. Je kan dit veld niet editeren.
Voor leveranciers Medio en Distribib, wordt bij de items ook het nummer van de pakbon weggeschreven, maar dan op item-niveau. Voor Standaard boekhandel wordt momenteel nog niets op item-niveau weggeschreven.

Koppel een barcode

Wanneer de bibliotheek heeft laten instellen dat exemplaren niet meteen ‘binnen’ mogen staan omdat ze nog verwerkt moeten worden, krijgt het exemplaar krijgt de status ‘Transport / nieuw’. Het exemplaar kan nu nog het verwerkingscircuit in.
Wanneer het exemplaar wordt ingenomen, krijgt het de status ‘Binnen’ als het in de juiste vestiging wordt ingenomen, in het andere geval blijft de status op ‘Transport / Nieuw’ staan, tot het wordt ingenomen in de juiste vestiging.

Wanneer de bibliotheek de standaardinstellingen gebruikt, krijgt het de status ‘Binnen’ als het in de juiste vestiging wordt ingenomen, in het andere geval blijft de status op ‘Transport / Nieuw’ staan, tot het wordt ingenomen in de juiste vestiging.