Inlezen van het shipped-bestand

Dit proces gebeurt geautomatiseerd door een API-koppeling. 

Op het moment dat een leverancier een levering verzendt, maw een doos met materialen vertrekt naar de bib met hierin een pakbon, verstuurt het systeem van de leverancier een bericht naar Wise om aan te geven welke exemplaren er onderweg zijn. Wise leest dit bericht in, de bib merkt hier niets van.

De bestelexemplaren in de Wise catalogus worden hierdoor aangepast en krijgen nu ipv status I de status T/A (‘transport – Aquisitie’) om te duiden dat ze onderweg zijn. Op dit moment worden prijzen die eventueel gewijzigd zijn tov het moment van bestellen, aangepast in het systeem. 

Je kan de orders waarvoor al een ‘shipped’ bestand is verstuurd, maar die nog niet zijn ontvangen in jouw bibliotheek, steeds terugvinden via de orderadministratie. 

In het menu kies je voor ‘opties’ en dan ‘factuur selecteren op datum’ als wel ‘factuur selecteren’. Klik op de tab ‘ontvangen pakbonnen’. Voor de derdelaatste bestelling, 119293, zijn vb 56 van de 66 bestellingen al ‘ontvangen’, ttz: onderweg naar de bib.