Afwerken van de bestelling

In de besteladministratie ga je in de tab ‘bestelbestanden’ op de lijn ‘bestelV staan.
Klik vervolgens op de tab ‘bestellingen’

Klik eventueel op ‘wissel’ om het volledige overzicht van alle openstaande bestellingen te krijgen. 

Je ziet hier een overzicht van alle titels die via de besteladministratie zijn besteld de afgelopen 2 weken. Wat langer dan 2 weken de status ‘Besteld E’ heeft, wordt opgeruimd. 

Je krijgt hier een overzicht van de bestelverzoeken (nog geen echte bestellingen): dit zijn alle lijnen met de status ‘akkoord’. Hersorteer eventueel om deze te overlopen.
Je ziet in een oogopslag hoeveel keer je een titel bij welke leverancier op welk budget en met welke (leveranciers)referentie hebt besteld, voor welke plaatsvestiging en tegen welke kostprijs (indien ingericht in de bestelmethode: met korting), of deze titel al in bezit is en in hoeveel exemplaren, en de eventuele koppelopm en initialen. 

Je kan door dubbelklikken op een regel nog aanpassingen doen: een ander aantal, budget, koppelopm…

Je kan door rechts te klikken ook een bestelverzoek verwijderen.

Je kan een titel die je meerdere keren hebt besteld in de catalogus, hier eventueel uitsplitsen naar filialen (als je het exemplaar al op het moment van bestellen aan een vestiging wil toekennen). Rechterklik hiervoor op een titel en kies ‘splitsen’. Kies nu hoeveel exemplaren je aan welke plaatsvestiging wil toewijzen. 

!! controleer goed of elke bestelregel aan een leverancier is toegekend! Bestellingen zonder leverancier worden door Wise niet verzonden. 

!! controleer goed of elke bestelregel een referentiecode heeft meegekregen!
Bestellingen zonder referentie kunnen niet worden verwerkt door de leverancier, zullen een foutmelding opleveren en moeten achteraf opgeruimd worden. Een werkje dat je zeker wil vermijden!
Een snelle check kan je doen door de lijst in de besteladministratie te hersorteren op referentie: zo zie je meteen eventuele blanco’s.

Heb je alles goed nagekeken? Dan kan je nu de bestelling versturen naar je leverancier.