Koppelen van de exemplaren

Wanneer de doos met exemplaren aankomt in je bibliotheek, kan je deze gaan koppelen

Gebruik hiervoor in het menu ‘Exemplaren’ de optie ‘koppelen’ (!! en dus NIET!!, zoals bij de leveranciers die type 1 en/of type 3 incl shipped-bestanden gebruiken, ‘koppelen met bestelbestanden’).

Duid aan “Met factuur”. Kies de leverancier. Scan de ISBN-code. 

Klik één van de bestelde exemplaren aan. 

De gegevens worden nu ingevuld in het koppelscherm. 

Indien je bij de leverancier een opmerking meegaf bij een orderlijn (vb 2 ex voor vest1, 1 ex voor vest2″, “voor KJV”,…) , zal je deze nu in het rood zien verschijnen.

Pas indien nodig kast, plaatskenmerk en budget nog aan. Heb je een correct ingerichte budgetcon dan werd jouw budget correct voorspeld. Je kan dit eventueel nog aanpassen. 

Bij de light-integratie is er geen update meer van de prijs gebeurd door de leverancier: het is dus van belang dat je deze hier nog even controleert. 

Merk op:

  • kast en plaatskenmerk worden voorspeld op basis van titelgegevens en de kastconversie. De voorspelling zal dus niet goed zijn wanneer de titel niet voldoende info bevat, en/of de kastconversie niet voldoende verfijnd is.
  • het budget wordt voorspeld op basis van titelgegevens en de budgetconversie. De voorspelling zal dus niet goed zijn wanneer de titel niet voldoende info bevat, en/of de kastconversie niet voldoende verfijnd is. 

In het veld ‘factuurnr’ staat het ordernr bij de leverancier. In stroom 1 light is dit veld editeerbaar. Je kan het ordernr laten staan, of het nr van de zendnota invullen. Dit wordt ‘vastgehouden’ voor de rest van je koppelsessie. 

Koppel een barcode

Wanneer de bibliotheek heeft laten instellen dat exemplaren niet meteen ‘binnen’ mogen staan omdat ze nog verwerkt moeten worden, krijgt het exemplaar krijgt de status ‘Transport / nieuw’. Het exemplaar kan nu nog het verwerkingscircuit in.
Wanneer het exemplaar wordt ingenomen, krijgt het de status ‘Binnen’ als het in de juiste vestiging wordt ingenomen, in het andere geval blijft de status op ‘Transport / Nieuw’ staan, tot het wordt ingenomen in de juiste vestiging.

Wanneer de bibliotheek de standaardinstellingen gebruikt, krijgt het de status ‘Binnen’ als het in de juiste vestiging wordt ingenomen, in het andere geval blijft de status op ‘Transport / Nieuw’ staan, tot het wordt ingenomen in de juiste vestiging.