Inlezen order in Wise

Dit proces gebeurt geautomatiseerd door een API-koppeling. Je moet hier als bib dus niets voor doen: eenmaal de koppeling actief is zal wanneer je hebt besteld bij de leverancier, de ORDER automatisch worden doorgestuurd naar Wise. Enkele minuten later is de order verwerkt.

Na het inlezen van de bestelling worden: 

 • Zo veel mogelijk titels die reeds aanwezig waren in het Bibliotheeksysteem gebruikt. Titels die niet gevonden werden in het systeem, worden automatisch nieuw aangemaakt obv info uit het bestelbestand (= minimale beschrijving: titel / auteur / isbn / mediumsoort / jeugd-volw / verh – inform). 
 • Na het inlezen van de bestelling wordt er een verslag gemaakt. Dit verslag is momenteel alleen raadpleegbaar via de Wise manager, maar zal je vanaf dec 2021 via de orderadministratie (titels/orderadministratie) kunnen raadplegen. In het verslag kan je zien welke titels zijn ‘gevonden’ (= gematcht, er bestond al een titelbeschrijving in Wise) of ‘aangemaakt’ (= er was nog geen titelbeschrijving in Wise voor deze uitgave, er is een minimale voorlopige titel aangemaakt).
minimale titels aangemaakt obv info van de leverancier herken je aan de bron
 • Bestelde exemplaren aangemaakt bij de bestaande of nieuwe titel:
  1. deze krijgen status I – Besteld
  2. de kast en het etiket (PK) worden zo veel mogelijk klaargezet (obv de beschikbare titelinfo en de kastconversie)
  3. (indien je bib gebruik maakt van budgetten in Wise) het vermoedelijke budget wordt gesuggereerd 
  4. (indien je bib gebruik maakt van budgetten in Wise)  budgetten worden ‘in besteding’ geplaatst. 

Alle bestelde exemplaren worden aangemaakt bij de hoofdbibliotheek (zie ‘Bewerken order in Wise’ voor uitsplitsen van een bestelling). 

Status besteld, kast en etiket voorspeld obv titelinfo + kastcon