Bewerken order in Wise

Deze tussenstap is optioneel. Voor de meeste bibliotheken zal het eenvoudiger zijn om de gegevens bij de bestelling (plaats, kast, etiket, budget) pas ‘op punt’ te zetten bij het effectief ontvangen van de exemplaren.

Je kan een order echter ook meteen na het bestellen al bewerken, en dit om :

  • budgetten eventueel al aan te passen (als de budgetconversie niet is ingericht, of niet overal het juiste resultaat heeft opgeleverd, en je deze controle liever nu al doet dan op het moment van koppelen)  
  • exemplaren op dit moment al toe te wijzen aan een vestiging (zodat ze in de publiekscatalogus al bij de juiste vestiging ‘in bestelling’ getoond worden, en omdat je dit liever nu al doet dan op het moment van koppelen) 

Om aanpassingen aan te brengen in een order die is ingelezen uit het systeem van de leverancier, ga je naar de orderadministratie in Wise. 

In het menu kies je voor ‘opties’ en dan ‘factuur selecteren’.
Je kan ook kiezen voor ‘factuur selecteren op datum’.

Je krijgt nu een overzicht van de verschillende types ‘facturen’: klik op de tab ‘openstaande bestellingen’. Dit zijn de bestellingen waarvoor de leverancier nog geen ‘shipped’ bericht verstuurde, en waarvan de uitlevering dus nog niet bevestigd is. 

Selecteer hier het juiste ordernr en klik ‘akkoord’. 

Je opent nu deze order in de orderadministratie. Op het scherm links zie je de verschillende titels die je hebt besteld.
Op het scherm rechts zie je de details van de titel waar je op dat moment naar kijkt. 

Via de knop ‘wijzig’ onderin dit scherm, kan je exemplaren wijzigen.

Je kan vb het budget aanpassen, of de plaatsvestiging. Voor dat laatste kan je je vb baseren op info die bij het bestellen in het veld koppelopmerking is gezet (‘2 hoofdbib, 1 filiaal X’)Zie je alleen je hoofdbib in de lijst met plaatsvestigingen? Contacteer dan de servicedesk@cultuurconnect.be: er staat voor jouw bib nog ingesteld dat je niet mag bestellen voor andere vestigingen.

Vergeet niet je aanpassingen op te slaan.

Vind je deze werkwijze te omslachtig? Je kan deze gegevens ook bewerken bij het koppelen.